Първа среща

Първите срещи след запознанства по интернет могат да ни изнервят и да са обезсърчаващи. Желанието да се направи най-доброто впечатление може да затрудни и най-опитните. Това е нормално за всички. Ето обаче някои от най-полезните съвети за първа среща, които ще я направят успешна.

 

Първа среща obich.net

 

 

1. Изберете правилното място

Вашият избор на място казва много за вашата личност и характер. Бар, ресторант или нощен клуб може да показват, че се радвате на оживени тълпи. Един ден, прекаран в паркове или градини, може да покаже, че се наслаждавате на природата и на открито. Докато музей или концерт показва, че например харесвате изкуствата.

 

2. Правилна подготовка

Преди да настъпи момента , приготвянето на малките детайли ще ви помогне да избегнете безпокойство.  Прочетете част или целия чат, разгледайте отново профила , за да изберете няколко интереса, които могат да помогнат да поддържате разговора. Това ви дава шанса да бъдете интересни и уверени.

 

3. Облечете се колкото се може по-добре

„По дрехите посрещат“ . Излизането на първа среща с неизпрани, неизгладени или скъсани дрехи ще създаде лошо първо впечатление, което може да намали шансовете ви за втора среща, или дори прекрати първата.

 

4. Бъдете точни

Времето е чувствителен проблем на първите среши и винаги трябва да бъдете точни. Въпреки това могат да възникнат някои неизбежни обстоятелства. Когато не можете да избегнете закъснение, не забравяйте да поддържате комуникация чрез телефонно обаждане или текстово съобщение и не забравяйте да се извините, след като пристигнете.

 

5. Разочарования

В случай, че имате някакви предварително създадени очаквания за това каква ще бъде вашата среща, може да пропуснете шанса да опознаете вашият партньор. Поговорете предварително и се опознайте добре. Бъдете ясни в очакванията си, но останете отворени за всякакви възможности.

 

6. Не приемайте нещата крайно

Не забравяйте, че основната цел на вашата среща е нещата да започнат да се случват и да се запознаете с нов човек. Не оказвайте толкова голям натиск върху себе си и излезте, за да се забавлявате. Дори да не е любовта на живота Ви, забавно е да се срещате с нови хора. Може след като се опознаете да откриете нови и интересни черти, в които да се влюбите.

 

7. Добро поведение

Това звучи като съвет за деца, но много възрастни показват лошо поведение, особено на първа среща. Да си груб или да се държиш като шут е гаранция, че ще се озовеш сам, преди срещата да приключи. Използването на мръсни или обидни думи или забравянето на маниерите ви като говорене с пълна уста прави „страхотно“ първо впечатление.

 

8. Слушайте преди да говорите

Научете се да се редувате докато разговаряте. Грубо е да прекъсвате, когато вашият събеседник говори, особено когато той или тя ви разказва за себе си.  Въпреки това, не се колебайте да говорите, когато е ваш ред да говорите. Ряазкажете нещо интересно, което Ви е направио впечатление миналата седмица.

 

9. Поддържайте разговора

Дръжте светлината на дискусията на първа среща и се държте далеч от неприятни теми като предишни отношения, политика или религия. Опитайте да добавите малко хумор в разговора си. Хуморът често е страхотен ледоразбивач.

 

10. Покажете уважение

На първата среща не очаквайте нищо в замяна. Възползвайте се и приементе като шанс да опознаете по-добре вашият събеседник. Уважавайте вашят партньор, като не го поставяте в компрометиращи ситуации.

 

11. Бъдете отворени

Хората са различни, опитайте се да разберете вашият събеседник колкото се може повече. Не го зарязвайте и не се отказвайте на срещата няколко минути след началото. Интересувайте се от вероятността между вас да се случи нещо наистина готино.

 

12. Крато и сладко

Перфектната първа среща трябва да е кратка. Поддържането на такъв кратък период създава желанието да очаквате повече и вероятно да назначите втора среща.

 

13. Не се дръжте като на изпит

Може да се изкушите да зададете на бъдещата си половинка куп въпроси, за да я опознаете по-добре. Въпреки това, опознайте я, като задавате вашите въпроси в разговора си. Не се дръжте като прокурор или като майка наствацница. Не задавайте въпрос след въпрос. Това може да измори хората да направят срещата ви по-скоро като интервю за работа, отколкото приятно изживяване.

 

15. Проявете интерес

След като вашия партньор ви разкаже история, проследете с някои коментари или въпроси, за да демонстрирате, че се забавлявате или изненадвате и покажете, че слушате. Като алтернатива, след като разкажете история, можете да зададете на партньора  си основен въпрос като „Какво мислите за това?“ .

 

16. Познайте знаците

Трябва да знаете дали вашият партньор се радва на срещата. Да осъществите контакт с очите, да се смеете на шегите си са само някои от знаците, които показват, че вашият партньор се радва на вашата компания.

 

17. Знайте кога да стигнете до физическото

В зависимост от това колко добре върви вашата дата и настроението и емоциите на вашата дата, може да решите да очаквате повече. Например дългата прегръдка на първа среща може да доведе до невероятна целувка на втора среща. Първият физически контакт може да бъде начин да се определи дали сте съвместими или не. Винаги се доверявайте на инстинктите си.