Запознанствата – това са едни от най-емоционалните моменти за всички нас, особено ако те не завършват а продължават във времето и носят със себе си много позитивни емоции.

Всеки от нас се е сблъсквал с както добри, така и лоши запознанства, но факт е, че човекът е социално животно. Ние непрекъснато се стремим да общуваме и да бъдем разбрани. Ето това е и причината да търсим непрекъснато някой, който да вниква в нас и да бъде до нас, както в хубавите, така и в лошите моменти. По-голямата част то тези хора наричаме приятели или близки. Някои от тях могат да бъдат също така и наши роднини. В един етап от живота ни обаче се появява нуждата от един по-специален човек, от едно по-сериозно запознанство. Той трябва да бъде повече от всички останали по ред парични, с когото също така да създадем семейство. Най-често това е търсената от нас любов, разбира се има и изключения, но това е нещото, към което всеки от нас вътрешно се стреми.

 

съвети за запознанства

съвети за запознанства / © pixabay

 

Ето няколко предложения как да започнете разговор, с който да имате по-голям успех за сериозни запознанства :

 

Какво планираш ?

Този въпрос се отнася както за професионалното, така и за личното. Всеки човек планира нещо –  дали в близко или далечно бъдеще, дали в личен или в професионален план. Шансът за отговор е доста по-голям от този на въпроса „Как си ?“.

 

Какво е най-хубавото което ти се случи днес или тази седмица ?

Хората обичат да споделят хубавите емоции! Също така и да бъдат подсещани за тях, особено в сивото ни ежедневие.

 

Как биха те описали приятелите ти?

Има едно правило – ти си сбор от 5-те най-добри приятели, с които общуваш. Как биха те описали те? Със сигурност отговорът на този въпрос ще издаде доста интересни факти за вашият събеседник.

 

Какво цениш?

Този е един от най-важните въпроси, защото благодарение на него можете да разберете на каква фаза в живота си е човекът от другата страна. Дали тази фаза е същата, в която се намирате вие, или вече сте преминали?

 

Какво харесваш в моя профил, какво те привлече? ( разбира се трябва имате попълнен профил, едно име и снимка са съвсем недостатъчни )

Веднага може да прецените дали тук главна роля играе външният вид, или по-скоро това, което сте задали като информация за вашата личност.

 

Опиши се само с 3 прилагателни.

Всеки от нас има хубави черти, нека видим кои са най-хубавите! Кои свои качества харесваш най-много ? Всеки има добри качества, на които най-вероятно държи, тук може да ударите джакпота, а ако Вие сте точната противоположност, конфликтите не са изключени.

 

Как изглежда перфектната ваканция за теб?

 

 

Най-интересното преживяване ?

Ето тук човек може да се отпусне и да Ви разкаже нещо за себе си, което определено смята за много интересно. Вникнете в детайлите, представете си сами ситуацията, влезте в обувките на вашият събеседник. Това прави ли ви щастлив ? Интересно ли е или по-скоро провокативно? А може би и опасно ? Бихте ли се впуснали в нещо подобно, да или не? Защо?

 

Каква беше детската ти мечта?

Кой не е мечтал да стане нещо специално като порасне? В последствие може би обстоятелствата са попречили, но може би Вие имате съвсем сходни интереси, питайте и разберете!

 

Какво би работил/а ако можеше да избираш ?

Понякога живота ни поставя изпитания. Дали вашият партньор е доволен от живота? Дали е ценен на работното си място? Иска ли да промени нещо или просто да недоволства бездействайки ?

 

От кога познаваш (най-) добрите си приятели?

Добрите приятелства изискват време. Може ли наистина да се познавате с най-добрият Ви приятел от 1 месец? Колко държите на вашите приятелства и на хората около Вас?

 

Колко е важно семейството?

В каква степен вашият събеседник желае да има семейство, колко е важно то за него? Ако Вие искате да кажем 2 деца и стабилно семейство и отговорът на този въпрос се препокрива с вашите разбирания това най-вероятно е вашият човек!